Flaneren en dineren rond het Comomeer

Het Comomeer is een prachtige bestemming als je houdt van flaneren door de mooie stadjes, wandelen en watersporten. Maar dat maakt wel hongerig!

Gelukkig ben je hier in Italië, waar de perfecte pasta of pizza nooit ver weg is. Ook naar een heerlijke cappuccino of een echt Italiaans ijsje hoef je nergens ver te zoeken bij het Comomeer. Geniet van de streekspecialiteiten op een terras met uitzicht over het meer – wedden dat je hier nooit meer weg wilt?

restaurants comomeer

Restaurants

IJs comomeer

IJs

Drinken uitgaan comomeer

Drinken & uitgaan

Specialiteiten comomeer

Specialiteiten

Recepten comomeer

Recepten

La Carapina, een omweg waard

La Carapina, een omweg waard

La Carapina in Gravedona serveert IJS met hoofdletters. Een omweg waard als je bij het Comomeer op vakantie bent! Heerlijk Italiaans ijs zoals het hoort: lekker zacht en romig met een geweldige smaak. Dit adresje is bovendien zeer betaalbaar. En de locatie doet ook...

read more
La Piazzetta in Argegno: de beste pizza en risotto

La Piazzetta in Argegno: de beste pizza en risotto

De beste pizza en risottovan het Comomeer eet je hier, roepen de vele terugkerende bezoekers. En de locatie doet ook veel: een filmische setting op een klein piazza aan het Comomeer met cafés en ijssalons, alleen toegankelijk voor voetgangers en met een fontein in het...

read more
Ristorante La Vista, dineren met uitzicht op het Comomeer

Ristorante La Vista, dineren met uitzicht op het Comomeer

Het uitzicht, het eten en de service zijn allemaal even geweldig bij Ristorante La Vista in Varenna bij het Comomeer. Een restaurant om steeds weer naar terug te keren. Hier geniet je van een heerlijke maaltijd op een terras, met uitzicht op het Comomeer. Een geliefd...

read more
Recept: Risotto a la Como

Recept: Risotto a la Como

Deze risotto met baarsfilet is een echte topper die je weer doet terug verlangen naar je vakantie bij het Comomeer... Risotto à la Como - voor 4 personen Ingrediënten: 350 g risottorijst 16 baarsfilets (15 g per stuk) 50 g wortel - schoongemaakt 30 g bleekselderij -...

read more
Recept: traditionele polenta uit Noord-Italie

Recept: traditionele polenta uit Noord-Italie

Polenta is een typisch gerecht van Noord-Italië. Locals eten het gerecht bij het Comomeer met de typische vis van het meer, 'missoltino', met vlees of kaas. Als je te veel polenta kookt, kun je het de volgende dag eten met eieren of melk. In Lecco waren er jaren...

read more
De olijfolie van Lenno: zelfs Jamie Oliver is fan

De olijfolie van Lenno: zelfs Jamie Oliver is fan

Oijfolie wordt al in Lenno geproduceerd sinds 1850 op de traditionele manier, met koude persing. Koks van ver buiten het Comomeer laten regelmatig flesjes aanrukken om er wat van boven hun salades te sprenkelen - zelfs Jamie Oliver is fan! Elke kruidenier in de...

read more
Ittiturismo da Abate, hét visrestaurant aan het Comomeer

Ittiturismo da Abate, hét visrestaurant aan het Comomeer

Een instituut bij het Comomeer, Ittiturismo da Abate. De stenen muren en nautische ambiance past helemaal bij dit authentieke visrestaurant, waar je wordt begroet met een glas prosecco. Da Abate ligt in Lezzeno, niet ver van Nest on the Lake, een ideale combinatie...

read more
Cantina Follie, genieten van wijn met een hapje erbij

Cantina Follie, genieten van wijn met een hapje erbij

Deze mooie cantina, een wijnwinkel en wijnbar, is gelegen in de kelder van een oud huis in het oude centrum van Tremezzo aan het Comomeer. Het mooie buitenterras onder de wijnstokken is een heerlijk plekje om te genieten van een lekker drankje vergezeld door enkele...

read more
Cappuccino, espresso of macchiato?

Cappuccino, espresso of macchiato?

In Italië kennen ze veel verschillende koffievarianten. De bekendste zijn cappuccino en espresso, maar wanneer bestel je nu welke koffie? En wat als je eigenlijk een 'gewoon bakkie leut' wil? Met onderstaande tips drink je op elk moment de juiste koffie als je op...

read more
Eén van de beste ijssalons van het Comomeer

Eén van de beste ijssalons van het Comomeer

Eén van de beste ijssalons bij het Comomeer is Panna E Cioccolato in Menaggio. Hier vind je echt vers ijs, bereid met seizoensproducten.  Dit kleine ijstentje is misschien wel de beste ijssalon van het Comomeer en omgeving. Volgens sommigen is het zelfs de beste van...

read more
Pizzeria Balognett, een insidertip in Tremezzo

Pizzeria Balognett, een insidertip in Tremezzo

Pizzeria Balognett in Tremezzo is een leuke optie voor een lunch bij het Comomeer. Het restaurant ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het water, in de achtertuin van een huis.  De signature pizza heeft een heerlijke knoflooksmaak en wordt bereid met verse...

read more
Cantina Follie, genieten van wijn met een hapje erbij

Cantina Follie, genieten van wijn met een hapje erbij

Deze mooie cantina, een wijnwinkel en wijnbar, is gelegen in de kelder van een oud huis in het oude centrum van Tremezzo aan het Comomeer. Het mooie buitenterras onder de wijnstokken is een heerlijk plekje om te genieten van een lekker drankje vergezeld door enkele...

read more
Borgovino, een klein maar fijn adres in Varenna

Borgovino, een klein maar fijn adres in Varenna

Restaurant Borgovino is één van de beste adressen in Varenna. Het restaurant staat bekend om de vis en schaaldieren en wordt gerund door een echtpaar dat je etentje soepeltjes in goede banen leidt.  De vissoep is heerlijk, evenals de bouillon. Bestel ook eens de...

read more
Recept: Risotto a la Como

Recept: Risotto a la Como

Deze risotto met baarsfilet is een echte topper die je weer doet terug verlangen naar je vakantie bij het Comomeer... Risotto à la Como - voor 4 personen Ingrediënten: 350 g risottorijst 16 baarsfilets (15 g per stuk) 50 g wortel - schoongemaakt 30 g bleekselderij -...

read more
Aperitivo et al – het dubbelleven van een wijnbar

Aperitivo et al – het dubbelleven van een wijnbar

Aperitivo et al in Bellagio is eigenlijk een wijnbar bij het Comomeer, maar je kunt er ook heerlijk lunchen of cocktails drinken. Het is er eigenlijk altijd goed...  Aperitivo is een geliefd adres bij het Comomeer en met reden. De eigenaren zijn erg vriendelijk en...

read more
Recept: traditionele polenta uit Noord-Italie

Recept: traditionele polenta uit Noord-Italie

Polenta is een typisch gerecht van Noord-Italië. Locals eten het gerecht bij het Comomeer met de typische vis van het meer, 'missoltino', met vlees of kaas. Als je te veel polenta kookt, kun je het de volgende dag eten met eieren of melk. In Lecco waren er jaren...

read more
Recept: Bruschetta met gegrilde aubergines

Recept: Bruschetta met gegrilde aubergines

Waarschijnlijk kent iedereen wel de klassieke bruschetta met alleen een beetje olijfolie of met tomaat, maar hier geven we het recept van de meer bijzondere en o zo smaakvolle bruschetta: Bruschetta met gegrilde aubergines. Een heerlijk, makkelijk, zomers en Italiaans...

read more
Cappuccino, espresso of macchiato?

Cappuccino, espresso of macchiato?

In Italië kennen ze veel verschillende koffievarianten. De bekendste zijn cappuccino en espresso, maar wanneer bestel je nu welke koffie? En wat als je eigenlijk een 'gewoon bakkie leut' wil? Met onderstaande tips drink je op elk moment de juiste koffie als je op...

read more
Aardbeien tiramisù

Aardbeien tiramisù

Recept van een heerlijke aardbeien tiramisù om de maaltijd feestelijk af te sluiten. Omdat deze tiramisù geen sterke koffie of likeur bevat is dit toetje ook uitermate geschikt voor kinderen. De bereidingswijze van deze heerlijk frisse tiramisu voor 2 personen....

read more