Geniet van streekspecialiteiten bij het Comomeer
Rond het Comomeer geniet je van de heerlijkste streekspecialiteiten – veel vis natuurlijk, maar er staat nog veel meer lekkers op het menu!
Op vakantie aan het Comomeer proef je de echte lokale keuken terug in de streekgerechten. Vis, maar ook vlees en natuurlijk pastagerechten zie je hier overal terug op de menukaart, evenals polenta en gnocchi. De keuken van Como is ontzettend gevarieerd!
De olijfolie van Lenno: zelfs Jamie Oliver is fan
Oijfolie wordt al in Lenno geproduceerd sinds 1850 op de traditionele manier, met koude persing. Koks van ver buiten het Comomeer laten regelmatig flesjes aanrukken om er wat van boven hun salades te sprenkelen - zelfs Jamie Oliver is fan! Elke kruidenier in de...
Ittiturismo da Abate, hét visrestaurant aan het Comomeer
Een instituut bij het Comomeer, Ittiturismo da Abate. De stenen muren en nautische ambiance past helemaal bij dit authentieke visrestaurant, waar je wordt begroet met een glas prosecco. Da Abate ligt in Lezzeno, niet ver van Nest on the Lake, een ideale combinatie...
Ristorante Bilacus: genieten van streekgerechten in een familierestaurant
Een tochtje met de veerboot rond het hart van het Comomeer is een must. Je vaart tussen de belangrijkste steden: Bellagio, Varenna, Menaggio en Cadenabbia. De meest populaire halte blijft Bellagio. Wil je ontsnappen aan de drukte en de lokale musici die covers zingen...
De olijfolie van Lenno: zelfs Jamie Oliver is fan
Oijfolie wordt al in Lenno geproduceerd sinds 1850 op de traditionele manier, met koude persing. Koks van ver buiten het Comomeer laten regelmatig flesjes aanrukken om er wat van boven hun salades te sprenkelen - zelfs Jamie Oliver is fan! Elke kruidenier in de...
Al Veluu, streekspecialiteiten op stand
Traditionele streekgerechten zijn de specialiteit van dit geliefde restaurant in Tremezzina. Een gastronomische topper. Je hebt er twee al fresco opties: 'la terrazza', met een adembenemend uitzicht op Punta Balbianello en Golfo di Lenno, en 'il portico', een gezellig...
Taverna Bleu: genieten van risotto con pesce persico
Taverna Bleu is bekend rond het Comomeer en omstreken om zijn heerlijke 'risotto con pesce persico' (risotto met boter en Parmezaanse kaas en een smelt-in-de-mond baars uit het meer). Dit restaurant in Sala Comacina biedt voornamelijk lokale gerechten, geserveerd op...
La Selvaggia, genieten van streekgerechten in een agriturismo
Dit streekgerechtenrestaurant in Mandello del Lario is meer dan een een leuke plek om te eten, het is een ervaring. Gasten vertrekken er vaak pas kort voor middernacht - en dat komt niet door de trage bediening. Een echte agriturismo, voor een anders dan anders...
Ittiturismo da Abate, hét visrestaurant aan het Comomeer
Een instituut bij het Comomeer, Ittiturismo da Abate. De stenen muren en nautische ambiance past helemaal bij dit authentieke visrestaurant, waar je wordt begroet met een glas prosecco. Da Abate ligt in Lezzeno, niet ver van Nest on the Lake, een ideale combinatie...