Geniet van streekspecialiteiten bij het Comomeer

Rond het Comomeer geniet je van de heerlijkste streekspecialiteiten – veel vis natuurlijk, maar er staat nog veel meer lekkers op het menu!

Op vakantie aan het Comomeer proef je de echte lokale keuken terug in de streekgerechten. Vis, maar ook vlees en natuurlijk pastagerechten zie je hier overal terug op de menukaart, evenals polenta en gnocchi. De keuken van Como is ontzettend gevarieerd!

De olijfolie van Lenno: zelfs Jamie Oliver is fan

De olijfolie van Lenno: zelfs Jamie Oliver is fan

Oijfolie wordt al in Lenno geproduceerd sinds 1850 op de traditionele manier, met koude persing. Koks van ver buiten het Comomeer laten regelmatig flesjes aanrukken om er wat van boven hun salades te sprenkelen - zelfs Jamie Oliver is fan! Elke kruidenier in de...

Lees meer
Ittiturismo da Abate, hét visrestaurant aan het Comomeer

Ittiturismo da Abate, hét visrestaurant aan het Comomeer

Een instituut bij het Comomeer, Ittiturismo da Abate. De stenen muren en nautische ambiance past helemaal bij dit authentieke visrestaurant, waar je wordt begroet met een glas prosecco. Da Abate ligt in Lezzeno, niet ver van Nest on the Lake, een ideale combinatie...

Lees meer
Ittiturismo da Abate, hét visrestaurant aan het Comomeer

Ittiturismo da Abate, hét visrestaurant aan het Comomeer

Een instituut bij het Comomeer, Ittiturismo da Abate. De stenen muren en nautische ambiance past helemaal bij dit authentieke visrestaurant, waar je wordt begroet met een glas prosecco. Da Abate ligt in Lezzeno, niet ver van Nest on the Lake, een ideale combinatie...

Lees meer
De olijfolie van Lenno: zelfs Jamie Oliver is fan

De olijfolie van Lenno: zelfs Jamie Oliver is fan

Oijfolie wordt al in Lenno geproduceerd sinds 1850 op de traditionele manier, met koude persing. Koks van ver buiten het Comomeer laten regelmatig flesjes aanrukken om er wat van boven hun salades te sprenkelen - zelfs Jamie Oliver is fan! Elke kruidenier in de...

Lees meer
Al Veluu, streekspecialiteiten op stand

Al Veluu, streekspecialiteiten op stand

Traditionele streekgerechten zijn de specialiteit van dit geliefde restaurant in Tremezzina. Een gastronomische topper. Je hebt er twee al fresco opties: 'la terrazza', met een adembenemend uitzicht op Punta Balbianello en Golfo di Lenno, en 'il portico', een gezellig...

Lees meer
Taverna Bleu: genieten van risotto con pesce persico

Taverna Bleu: genieten van risotto con pesce persico

Taverna Bleu is bekend rond het Comomeer en omstreken om zijn heerlijke 'risotto con pesce persico' (risotto met boter en Parmezaanse kaas en een smelt-in-de-mond baars uit het meer).  Dit restaurant in Sala Comacina biedt voornamelijk lokale gerechten, geserveerd op...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This