Koken als een local – de beste recepten van het Comomeer

Wil je genieten van heerlijke streekproducten en koken als een echte Italiaan(se)? Kook eens één van onze recepten en kom thuis al helemaal in vakantiestemming!

Loop op vakantie bij het Comomeer eens binnen bij een lokale ‘alimentari’, oftewel de kruidenier, en koop de lekkerste authentieke producten. Of sla lekkernijen in op de lokale weekmarkt. Hier kun je op je vakantieadres lekker mee aan het kokkerelen slaan. Probeer eens één van deze recepten!

Recept: Risotto a la Como

Deze risotto met baarsfilet is een echte topper die je weer doet terug verlangen naar je vakantie bij het Comomeer... Risotto à la Como - voor 4 personen Ingrediënten: 350 g risottorijst 16 baarsfilets (15 g per stuk) 50 g wortel - schoongemaakt 30 g bleekselderij -...

Lees meer

Recept: traditionele polenta uit Noord-Italie

Polenta is een typisch gerecht van Noord-Italië. Locals eten het gerecht bij het Comomeer met de typische vis van het meer, 'missoltino', met vlees of kaas. Als je te veel polenta kookt, kun je het de volgende dag eten met eieren of melk. In Lecco waren er jaren...

Lees meer

Recept: Bruschetta met gegrilde aubergines

Waarschijnlijk kent iedereen wel de klassieke bruschetta met alleen een beetje olijfolie of met tomaat, maar hier geven we het recept van de meer bijzondere en o zo smaakvolle bruschetta: Bruschetta met gegrilde aubergines. Een heerlijk, makkelijk, zomers en Italiaans...

Lees meer

Aardbeien tiramisù

Recept van een heerlijke aardbeien tiramisù om de maaltijd feestelijk af te sluiten. Omdat deze tiramisù geen sterke koffie of likeur bevat is dit toetje ook uitermate geschikt voor kinderen. De bereidingswijze van deze heerlijk frisse tiramisu voor 2 personen....

Lees meer

Miascia – broodpudding met fruit

Miascia komt uit het binnenland rond het Comomeer, waar het ook bekend is als turta del paisan (boerengebak). Deze versie - eerder een pudding dan een gebak - wordt op smaak gebracht met rozemarijn, wat ongewoon is voor een zoet gerecht. Ingrediënten (voor 6-8...

Lees meer

Recept: Risotto a la Como

Deze risotto met baarsfilet is een echte topper die je weer doet terug verlangen naar je vakantie bij het Comomeer... Risotto à la Como - voor 4 personen Ingrediënten: 350 g risottorijst 16 baarsfilets (15 g per stuk) 50 g wortel - schoongemaakt 30 g bleekselderij -...

Lees meer

Recept: traditionele polenta uit Noord-Italie

Polenta is een typisch gerecht van Noord-Italië. Locals eten het gerecht bij het Comomeer met de typische vis van het meer, 'missoltino', met vlees of kaas. Als je te veel polenta kookt, kun je het de volgende dag eten met eieren of melk. In Lecco waren er jaren...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This