Recept: Risotto a la Como
Risotto à la Como – voor 4 personen
Ingrediënten:
350 g risottorijst
16 baarsfilets (15 g per stuk)
50 g wortel – schoongemaakt
30 g bleekselderij – schoongemaakt
1 sjalot
groentebouillon
salie
droge witte wijn
boter
extravergine olijfolie
zout
zwarte peper
Bereidingswijze (35 minuten):
* Hak de wortel, de bleekselderij en de sjalot grof en fruit ze 3 minuten met een klontje boter en 2 el olie in een pan. Verwijder de huid van 4 visfilets, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Roer en bak ze kort mee.
* Voeg de rijst toe en bak hem 1 minuut. Blus af met een half glas wijn en laat de alcohol verdampen. Kook de rijst vervolgens in 17-18 minuten gaar door geleidelijk 1 l kokende bouillon toe te voegen.
* Verhit 5 minuten voordat de rijst gaar is 50 g boter met 8 blaadjes salie in een koekenpan. Bak hierin de 12 overgebleven filets 2½ minuut per kant. Zout en peper ze en leg er 8 apart. Verkruimel de resterende filets en voeg ze samen met hun bakvocht toe aan de risotto.
* Roer vluchtig zodat de vis zich met de risotto vermengt. Verdeel de risotto over 4 borden. Maak elk bord af met 2 baarsfilets en 2 blaadjes salie en serveer meteen.
Dit artikel is afkomstig uit La Cucina Italiana 2010.