Recept: Risotto a la Como

Deze risotto met baarsfilet is een echte topper die je weer doet terug verlangen naar je vakantie bij het Comomeer…
Comomeer_recept---risotto.jpg

Risotto à la Como – voor 4 personen

Ingrediënten:
350 g risottorijst
16 baarsfilets (15 g per stuk)
50 g wortel – schoongemaakt
30 g bleekselderij – schoongemaakt
1 sjalot
groentebouillon
salie
droge witte wijn
boter
extravergine olijfolie
zout
zwarte peper

Bereidingswijze (35 minuten):
* Hak de wortel, de bleekselderij en de sjalot grof en fruit ze 3 minuten met een klontje boter en 2 el olie in een pan. Verwijder de huid van 4 visfilets, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Roer en bak ze kort mee.
* Voeg de rijst toe en bak hem 1 minuut. Blus af met een half glas wijn en laat de alcohol verdampen. Kook de rijst vervolgens in 17-18 minuten gaar door geleidelijk 1 l kokende bouillon toe te voegen.
* Verhit 5 minuten voordat de rijst gaar is 50 g boter met 8 blaadjes salie in een koekenpan. Bak hierin de 12 overgebleven filets 2½ minuut per kant. Zout en peper ze en leg er 8 apart. Verkruimel de resterende filets en voeg ze samen met hun bakvocht toe aan de risotto.
* Roer vluchtig zodat de vis zich met de risotto vermengt. Verdeel de risotto over 4 borden. Maak elk bord af met 2 baarsfilets en 2 blaadjes salie en serveer meteen.

Dit artikel is afkomstig uit La Cucina Italiana 2010.

Citypasses.eu

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Vind, vergelijk en koop stadspassen & kortingskaarten voor uw voordelige stedentrip!

Voordelige stedenpassen