Lenno, rustig dorpje in een baai van het Comomeer

Lenno is een rustig dorpje in een baai van het Comomeer. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de Romeinse tijd en daar zijn hier en daar nog overblijfselen en opgravingen van te bekijken.

Comomeer_steden-Lenno.jpg

De bekendste attractie van het dorp is Villa del Balbianello en haar prachtige tuin, maar Lenno heeft ook een populair openbaar strand. Maak hier een wandeling over de leuke boulevard langs het Comomeer, die loopt tot aan het vertrekpunt van de wandeling of boottocht naar Villa del Balbianello en de ingang van het strand. Langs de boulevard vind je enkele restaurantjes.

In het centrum is een Piazza met de kerk van Santo Stefano en een doopkapel (Battistero di San Giovanni) uit de 11e eeuw. Hier vind je ook het toeristenbureau. Hoger in de bergen achter Lenno vind je het Abbazia dell’Aquafredda (een oude abdij) en de kerk van S. Andrea met een ‘knekelhuis’ waar de resten van slachtoffers van de pest zijn begraven. De rondvaartboten die de stadjes in het midden van het Comomeer bezoeken als Menaggio, Bellagio en Varenna hebben ook een stop in Lenno.

Bezienswaardigheden Lenno

  • Villa del Balbianello met zijn mooie tuin ligt op een prachtige locatie op een schiereiland en heeft een al even schitterend uitzicht op het Comomeer.
  • De Kerk van Santo Stefano, gebouwd in de 11e eeuw op de restanten van oude Romeinse gebouwen en gereconstrueerd in de 16e eeuw. Grafstenen uit de 6e eeuw zijn getuigen van de oude geschiedenis van het dorp.
  • De Battistero di San Giovanni, de doopkapel langs de parochiekerk, is gewijd aan apostel Johannes de Evangelist. Binnen zie je oude fresco’s en schilderijen.
  • De Abdij van Acquafredda, een klooster met een lange, woelige historie.

Bekijk ook de video: Lenno, Comomeer (Lake Como)
Lenno, leuk, klein stadje aan het Comomeer.

Lenno