Met het vliegtuig naar het Comomeer

Vanaf Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam-Den Haag, Brussel-Charleroi en Düsseldorf-Weeze zijn er diverse rechtstreekse vluchten naar Milaan en Bergamo. De vliegtijd naar Noord-Italië bedraagt ongeveer 1,5 uur. Met de diverse low cost airlines kun je tegenwoordig steeds goedkoper vliegen. Vanaf welke vliegvelden vlieg je richting het Comomeer en hoe vind je voordelige vliegtickets? Comomeer-Nu geeft tips!
Comomeer_reizen_naar_vliegtuig.jpg
In de buurt van het Comomeer vind je vliegvelden in Bergamo (Orio al Serio), Milaan (Malpense en Linate), Lugano en Verona.

Vliegveld Orio al Serio – Bergamo

Orio al Serio is een relatief klein vliegveld in Bergamo, op 50 km van Milaan en 65 km van Como. Vanaf het vliegveld vertrekt een lijnbus naar het centraal station van Bergamo vanwaar een trein vertrekt naar Lecco. In Lecco kun je overstappen op de trein richting het noorden van het Comomeer. Je kunt ook met een bus naar het centraal station van Milaan. Vervolgens met een rechtstreekse trein van Milaan naar Tirano. Deze trein stopt bij diverse plaatsen langs het Comomeer. Wil je richting Como? Neem dan de metro vanaf het centraal station van Milaan richting Cadorna. Vanaf hier kun je een trein richting Como nemen.

Vliegveld Malpensa – Milaan

Milaan kent twee vliegvelden, Malpensa en Linate, waarvan Malpensa de grootste is. Dit vliegveld ligt op 50 km afstand van het stadscentrum. Vanaf vliegveld Malpensa kun je de shuttle trein (Malpensa Express) nemen naar trein- en metrostation Cadorna. Vanuit hier dien je de metro te nemen naar het centraal station van Milaan vanwaar er een trein vertrekt richting Tirano die bij verschillende plaatsen aan de westzijde van het Comomeer stopt. Wil je richting Como? Neem dan de metro vanaf het centraal station van Milaan richting Cadorna. Vanaf hier kun je een trein richting Como nemen.

Transavia vliegt rechtstreeks naar Verona en Bergamo. Ryanair vliegt vanuit Eindhoven, Brussel (Charleroi), Düsseldorf (Weeze) en Bremen naar Bergamo. Autoverhuurbedrijven zitten op de vliegvelden en in de grote steden. Het vliegveld van Lugano in Zwitserland kan ook nog interessant zijn om naar het Comomeer te vliegen. Vanaf dit vliegveld ben je eveneens snel aan het het Comomeer.

De beste reisperiode

De beste reistijd voor een verblijf aan het Comomeer plan je in het voor- en najaar. Mei, juni en september zijn bijvoorbeeld heerlijke maanden om aan het Comomeer te vertoeven. Maar ook de zomermaanden juli en augustus zijn prima geschikt voor een vakantie aan het Comomeer. Boven het meer waait een aangename wind, zodat je altijd verzekerd bent van verkoeling.

Voordelige vliegtickets boeken

Wil je graag voordelig naar het Comomeer vliegen? Boek dan je vliegtickets het liefst zo vroeg mogelijk en vergelijk de prijzen van de diverse aanbieders met elkaar. Dit kun je eenvoudig doen via een vergelijkingswebsite. Mocht je in de gelegenheid zijn, boek dan je vlucht op een doordeweekse dag en probeer schoolvakanties te ontwijken. Daarmee ben je een stuk voordeliger uit.