1. Home
  2. reisgidsen
  3. Comomeer – Verrassend veelzijdig

Comomeer – Verrassend veelzijdig

In de reisgids ‘Comomeer – verrassend veelzijdig’ maak je kennis met de diversiteit van het Comomeer en omgeving. Het Comomeer onderscheidt zich van andere meren in Noord-Italië door de lengte en diepte, de steile bergwanden die het omsluiten en de kleine, karakteristieke dorpjes die op de beperkte ruimte zijn ontstaan. Aan het meer is voor ieder wat te doen, of je nu actief bezig wilt zijn, op zoek bent naar culturele verdieping, zin hebt in een typische maaltijd of wilt ontspannen op of rond het meer.

Wil je op en/of bij het water actief bezig zijn, ben je dol op tuinen, prachtige huizen, wil je je culturele bagage aanvullen, of gewoon lekker flaneren, wandelen en genieten van heerlijke streekgerechten, het kan allemaal.

comomeer veelzijdig 1

De ondertitel van de reisgids ‘Comomeer’ van Inge de Boer beschrijft exact wat het Comomeer en haar directe omgeving is, namelijk ‘verrassend veelzijdig’. Voor een vakantie, een weekendtrip, een dagtrip, alleen, samen, of met kinderen, het Comomeer biedt voor elk wat wils en weet de bezoeker telkens opnieuw te verrassen.

Inge de Boer neemt je mee naar het Comomeer zoals zij het graag beleeft. Beklim de toppen van de Grigne bij Lecco of geniet een paar uur op een klein strand. Flaneer over de boulevard van het gezellige Como of ga lunchen bij een rifugio of crotto waar eenvoudige, maar heerlijke maaltijden worden geserveerd. Bezoek een luxe villa en bijbehorende tuin en reis vervolgens met de traghetto naar de volgende bestemming. Laat je inspireren door de tips die Inge geeft voor wandel- en fietsroutes en dorpen en steden die je kunt bezoeken. Er is zoveel te doen rondom het Comomeer!

Inge de Boer woont en werkt sinds 2012 in Milaan, waar ze dagelijks over haar stad vertelt en schrijft. In de weekenden gaat ze graag naar het Comomeer, om actief bezig te zijn, dorpen en steden te bezoeken of te relaxen aan het water.

De reisgids is opgebouwd uit vier delen, een uitgebreide inleiding waarin de geschiedenis, het klimaat, het Comomeer met kinderen en veel andere onderwerpen worden behandeld, en drie hoofdstukken gewijd aan resp. het Lagi di Lecco, de Traingolo Lariano, en de westoever van het meer. De gids sluit af met een bronnenlijst en een index. De uitklapbare voorflap bevat een summiere, maar overzichtelijke kaart van het meer, op de achterflap geeft Inge de Boer 10 tips die zeer gevarieerd zijn. De foto´s van fotograaf Roy Bisschops, die werkelijk op elke pagina staan en soms paginagroot zijn, wakkeren de zin om er meteen heen te gaan aan.

Ben je je vakantie aan het voorbereiden, vertoef je al aan het Comomeer of wil je nog even nagenieten van je heerlijke vakantie, voor alle drie de momenten pak je deze mooi uitgegeven gids uit de kast!

Comomeer – Verrassend veelzijdig
Inge de Boer
Edicola – Passepartout Reizen
ISBN 9789493259201
mei 2022
€ 22,50