Altijd zondag: de mooiste plekjes van het Italiaanse merengebied

Altijd Zondag is de perfecte gids voor wie leuke en originele dingen wil doen in de buurt van het Lago Maggiore, Milaan, Varese en Comomeer. De reisgids geeft beschrijvingen, tips en adressen voor de invulling van een idelale Italiaanse giornata. 
Comomeer_boeken--Altijd-Zondag.jpg
De gids is geïllustreerd met prachtige foto’s waardoor je meteen in vakantiestemming komt. Vrijwel alle plaatsen bevinden zich op niet meer dan een 1 uur rijden van elkaar. Het is de derde Italiaanse reisgids van Liesbeth Paardekooper, die al 7 jaar tussen Varese en Lago Maggiore woont. Ze wilde graag een zo praktisch mogelijke gids maken zodat bezoekers met één blik in het boek erop uit kunnen gaan. Het leuke is dat ze tevens een beeld schetst van de mensen die in de beschreven bars en restaurants werken: zij zijn immers vaak bepalend voor de sfeer en de wijze waarop je een plek beleeft.

Het is de derde reisgids van Liesbeth Paardekooper. In 2008 verscheen de eerste reisgids Altijd Zondag – de mooiste plekken rond Lago Maggiore en Varese in de talen Nederlands, Engels en Italiaans. De Nederlandse versie was al vrij snel uitverkocht en regelmatig kwam het verzoek om een herdruk. Tegelijkertijd kwamen er vele nuttige tips binnen ter uitbreiding en verbetering van de gids.

Nu, 5 jaar later, is er een volledig herziene versie van Altijd Zondag, waarbij bv. alle restaurantjes nog eens nagebeld of bezocht zijn. Ditmaal zijn ook bezienswaardigheden in Milaan opgenomen. De highlights en insights van de stad vormen immers een aangename afwisseling op de bergen en meren. En de regio is wat vergroot: er zijn meer dagtripjes rondom Lago di Como en de westkant van Lago Maggiore opgenomen, inclusief plekken in Zwitserland.

Altijd Zondag – de mooiste plekken rond Lago Maggiore en Milaan
Liesbeth Paardekooper
Ronde Tafel, 2013
ISBN 9789491172465
€ 19,95