Villa del Balbianello, schitterend uitzicht op het Comomeer

Deze prachtig gelegen villa uit de 18e eeuw wordt omringd door een mooie tuin die volledig in harmonie is met de villa. Vanuit de loggia heb je een fantastisch uitzicht op het Comomeer – niet voor niets werd dit plekje gebruikt voor één van de Star Wars films en voor de James Bond-film Casino Royale.

Comomeer_park-en-tuinen--Villa-Balbianellog.jpg

De tuin van Villa Balbianello ligt op een prachtige locatie op de punt van het schiereiland Lavedo bij Lenno. Vanaf de villa heb je een schitterend uitzicht over het Comomeer. De villa werd in 1787 gebouwd voor kardinaal Angelo Durini. Na de dood van de kardinaal kocht Giuseppe Arconati Visconti de villa. Hij liet verbeteringen aanbrengen aan de villa, de tuin en de loggia. Daarna volgde een periode van verwaarlozing.

Na de Eerste Wereldoorlog kocht de Amerikaanse generaal Butler Amos de villa. Hij liet het hele complex renoveren. Na zijn dood werd de villa en tuin gekocht door Guido Monzino, bekend van de beklimming van de Mount Everest. Hij richtte de villa in met een grote collectie kunst en meubels. Na zijn dood in 1988 werd de villa overgedragen aan de Fondo per l’Ambiente Italiano (FAI).

Comomeer_park-en-tuinen--Villa-Balbianellok.jpg

Tuin

De tuin bestaat uit terrassen met prachtige bomen en planten als platanen, cipressen, magnolia’s en prachtige klimplanten. Neem zeker een kijkje in de prachtig begroeide loggia! Eén van de films uit de Star Wars-serie werd hier gedeeltelijk opgenomen.

Openingstijden:
Van half maart tot half november van 10.00 tot 18.00 uur. Maandag en woensdag gesloten.
Te voet bereikbaar op dinsdag, zaterdag en zondag, via een wandeling van 2 kilometer.
Op donderdag en vrijdag alleen per boot bereikbaar (kosten € 6,00).
Entree: € 6,00

Villa del Balbianello
Via Comoedia 5, Lenno

Villa Balbianello