Prachtig uitzicht vanaf de Giardini di Villa Serbelloni

De mooie tuin van Villa Serbelloni biedt één van de mooiste uitzichten op het Comomeer: je ziet hier precies de twee poten van het meer voor je uitstrekken. Een plaatje! 

In het prachtig gelegen Bellagio kun je twee tuinen bezoeken, de tuin van Villa Melzi en die van Villa Serbelloni. De tuin van Villa Melzi is het mooist, Villa Serbelloni is vooral de moeite waard vanwege de fantastische uitzichten die je hebt vanaf de heuvel precies in het midden van de twee poten van het Comomeer.

Villa Serbelloni

De villa dateert al uit de 16e eeuw en kwam in 1788 in het bezit van de familie Serbelloni, die zowel de villa als het park een enorme opknapbeurt en uitbreiding gaven. In 1959 werd de villa geschonken aan de Rockefeller Foundation. Zij gebruiken de villa als studie- en conferentiecentrum en ontvangen er wetenschappers en artiesten. De villa is niet voor publiek toegankelijk. Ook de tuin kun je niet zomaar bezoeken. Twee keer per dag, om 11 en om 15.30 uur, zijn er rondleidingen voor groepen onder begeleiding.

Comomeer_park-en-tuinen-illa-Serbelloni.jpg

Tuin

De tuin van Villa Serbelloni is aangelegd in terrasvorm op de top van de heuvel boven Bellagio. Je wandelt er tussen eeuwenoude bomen (cipressen, olijfbomen) en mooie planten, schitterende bloembedden, standbeelden en fonteinen. Indrukwekkend zijn ook de resten van een oud verdedigingsfort en een grot. Vanaf sommige punten heb je een spectaculair uitzicht op het Comomeer.

Openingstijden
De tuin is open van april tot november en alleen toegankelijk voor groepen onder begeleiding. Maandag gesloten. Om 11.00 en 15.30 uur start er een tour voor groepen van minimaal 6 en maximaal 30 personen. Meld je op tijd aan bij het kantoor van Promobellagio op de Piazza della Chiesa, die je vind als je via een van de steile steegjes in Bellagio omhoog loopt.
Entree: € 8,50.

Tuin Villa Serbelloni
Piazza della Chiesa 14, Bellagio 

Villa Serbelloni