Clooney’s villa aan het Comomeer

Comomeer_villa-clooney-1a.jpg
Clooney wist een mooi plekje voor zichzelf te verzekeren: de 18e eeuwse Villa Oleandra, direct aan het Comomeer in Laglio. Voordat deze beroemdheid de villa kocht was die eigendom van de al even bekende familie Heinz, van de ketchup.

Villa Oleandra

Hoewel Villa Oleandra voor de Amerikaanse acteur en regisseur vooral als zomerverblijf wordt gebruikt, is zijn naam haast synoniem geworden met Laglio. Ineens is het plaatsje uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Boten met toeristen varen af en aan langs het huis, in de hoop een glimp van de Hollywoodster op te vangen. En misschien valt er ook wel een andere celeb te spotten – Clooney ontvangt hier regelmatig gasten als Cindy Crawford, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta Jones en Michael Douglas. Niet zo gek dus dat er geregeld geruchten gaan dat Clooney zijn huis zou willen verkopen, want echt lekker rustig is het niet.

Binnenkijken zit er helaas niet in – en als je denkt een glimp van het interieur te kunnen vangen als je Ocean’s Twelve kijkt heb je het mis: de geruchten dat die film hier deels is opgenomen kloppen echt niet, daar zou Clooney ook weinig trek in hebben. Voor de film is de overdadig gedecoreerde Villa Erba gebruikt, ook aan het Comomeer. Maar Clooney’s villa moet ook een plaatje zijn. Zo is de master bedroom gedecoreerd met pleisterwerk in barokke Napolitaanse stijl, helemaal in harmonie met het hemelbed. Het modern design past er mooi bij en vanaf de bank heeft Clooney een riant uitzicht op de haven. Niet slecht!

In juli 2015 werd bekend dat Clooney de villa zou willen verkopen voor 100 miljoen dollar. Dat zou een aardige winst betekenen want hij heeft de woning in 2002 gekocht voor 10 miljoen dollar… De acteur wil verhuizen omdat hij zich stoort aan de paparazzi die hem op zijn privédomein niet met rust laten.

Celebs spotten langs het Comomeer
Andere beroemdheden die Clooney voorgingen naar het Comomeer zijn Gianni Versace en Sir Richard Branson, die er voor € 20 miljoen een villa kocht. Zo wordt een boottochtje over het meer nog leuker, wanneer je celeb mansions kunt spotten!

Villa Oleandra