Met de bus rond het Comomeer

Een dagje eropuit bij het Comomeer zonder auto? Dat kan prima. Als je de bus neemt geniet je van de vergezichten vanaf de steile, kronkelende weggetjes – zonder dat je zelf hoeft te rijden. Alle tijd dus om het prachtige landschap rond het Comomeer goed in je op te nemen!
Comomeer_ov-bus-g.jpg
De C10 bus is bij het Comomeer de gemakkelijkste vorm van vervoer voor verbindingen tussen Como en Colico. De actuele dienstregeling staat vermeld op alle bushaltes. De spannende doorkijkjes en vergezichten na elke bocht zijn werkelijk adembenemend.

De gebruikelijke route voor de C10 wordt aangegeven als ‘Panoramica’ en volgt de snellere, bredere hoge weg aan de oostzijde van het Comomeer. ‘s Zomers rijdt de bus ook twee keer per dag langs de westzijde van het meer, via de smalle route langs de oever door Lalio en Carate Urio, langs George Clooney’s huis.

Kaartjes kopen

Buskaartjes dienen vooraf te worden gekocht in krantenwinkels of Tabacci, te herkennen aan een ‘T’ bord, of op het busdepot in Como. Tarieven variëren van Tariffa 1-6. De meeste ticketverkopers spreken weinig Engels, dus het is raadzaam om je bestemming op te schrijven wanneer je kaartjes koopt. Tickets zijn niet gedateerd en kunnen dus worden gebruikt op een toekomstige datum.

Andere busroutes 

In Menaggio kun je van de C10 bus overstappen op de C12 naar Lugano in Zwitserland, ongeveer 20 kilometer verderop. De C30 loopt van Como naar Bellagio, de C40 rijdt heen en weer tussen Como en Lecco. 

Handige termen
Festivi – zon-en feestdagen
Scolastico – schooldagen – (er rijden over het algemeen meer bussen op schooldagen)
Ferie Scolastiche – schoolvakanties
Nie Feriali non di Scuola – niet-schooldagen
Parte da – vertrekt uit
Prosegue per – rijdt verder naar