De veerboten van Navigazione Laghi

De veerboten van Navigazione Laghi vormen een prima vervoermiddel om de stadjes bij het Comomeer te bezoeken. Vooral in de zomer, wanneer er vrij veel verkeersopstoppingen rondom het meer zijn.
Comomeer_ov-veer-g.jpg
Er is een sneldienst tussen Como en Colico en er zijn regelmatige verbindingen met veerboten en draagvleugelboten tussen de meeste plaatsen en dorpen langs het meer zoals bijvoorbeeld Lecco, Bellagio, Menaggio, Varenna, Lenno, Cernobbio, Brienno, Bellano, Onno, Gravedona, Dongo, Domaso en Cadenabbia.
Comomeer_ov-veer-k.jpg
Met de boot over het Comomeer is een geweldige ervaring. Je hebt vanaf de boot een prachtig uitzicht op de stadjes, de prachtige villa’s en de imponerende natuur en bergen rond het meer. De diensten varen in de zomer heel regelmatig tussen de belangrijkste plaatsen, zijn redelijk snel en niet duur. Je hebt de keuze tussen een enkeltje of retour naar een bepaalde plaats, maar het is aan te bevelen om een dagkaart te nemen die het mogelijk maakt om onbeperkt tussen een aantal belangrijke plaatsen aan het Comomeer te varen.

Er zijn ook mogelijkheden om met een autoferry de auto mee te nemen naar de overkant. Deze ferry’s varen op een beperkt aantal trajecten. Meer informatie over vertrektijden, aanleghavens en tarieven op de website van Navigazione Laghi.