Grotten bij het Comomeer

In de bergen rond het Comomeer kun je ook enkele mooie natuurlijke grotten bezoeken. 
Comomeer_natuur-grotx.jpg
De belangrijkste grotten bij het Comomeer:

  • Grotten van Rescia in Claino con Osteno. Natuurlijke grotten met stalactieten. In een van de grotten zie je de mooie watervallen Van Santa Giulia. Open van april tot september, dagelijks van 14.00 tot 17.30 uur. Toegang € 5,00.
  • Grot Buco del Piombo, Loc. Alpe Turati, Erba. Grot in de Alpe Turati, waar je een route van 400 meter kunt afleggen. Openingstijden van april tot en met oktober op zaterdag van 14-18 uur en op zondag van 10-18 uur. In augustus ook open op weekdagen van 14.00 tot 18.00 uur. Toegang € 6,00.
  • Grot Ferrera, in de plaats Acqua Bianca bij Mandello del Lario. Een groot hol van ongeveer 175 meter lang en 50 meter breed. Binnen bevindt zich een kort riviertje en een waterval. De toegang is te vinden aan de rand van een bergpaadje.
  • Buco dell’Orso, grot op ruim 600 meter hoogte op de helling van de Monte Colmegnone bij Laglio. De grot is voor enkele honderden meters begaanbaar en heeft een ondergronds meer. De grot dankt zijn naam (en zijn bekendheid) aan de vondst van prehistorische resten van de Ursus Spelaeus, de holenbeer.

Citypasses.eu

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Vind, vergelijk en koop stadspassen & kortingskaarten voor uw voordelige stedentrip!

Voordelige stedenpassen