Het Museum van Speelgoedpaarden: de paradepaardjes van Chicco

Speelgoedfabrikant Chicco opende in 2000 dit museum, waar bijna 600 verschillende speelgoedpaarden en -paardjes van allerlei materialen en uit allerlei landen te zien zijn. Dit prijswinnende museum is heel toepasselijk gevestigd in een voormalige stal.

Comomeer_museum--museodelcavallogiocattolog.jpg

In 2000 opende speelgoedfabrikant Chicco in Grandate (9 km. ten zuiden van Como) het Speelgoedpaardenmuseum (Museo del Cavallo Giocattolo). Het is het eerste museum voor speelgoedpaarden ter wereld en het beschikt over een unieke collectie van ruim 500 verschillende speelgoedpaarden uit de periode 1700 tot 1960.

Comomeer_museum--museodelcavallogiocattolok.jpg

Paarden

De paarden komen uit alle landen van de wereld en zijn van allerlei materialen. Van klein tot groot, van simpel tot zeldzaam en van hobbelpaarden tot kunstwerken. Het museum is gevestigd in een voormalige stal. In elke ruimte is een informatiepaneel dat het verhaal vertelt van de stokpaarden, de paardekarren, kleine beelden van paarden, racepaarden en renbanen en natuurlijk het schommelpaard. Niet voor niets heeft dit museum de prestigeuze Guggenheim Enterprise en Culture Prijs gewonnen.

Openingstijden:
Dagelijks van 10.30-12.30 uur en van 15.00 tot 19.00 uur.
Gesloten op zondag en maandagochtend
Toegang gratis.

Museo del Cavallo Giocattolo 
Via Tornese 10, Grandate

Speelgoedmuseum