Orrido di Bellano – indrukwekkende kloof bij Bellano

Als je vanuit het stadscentrum in Bellano omhoog loopt komt je bij de ingang van L’Orrido di Bellano, een spectaculaire kloof die de rivier Pioverna in de bergwand heeft uitgesleten.

Comomeer_natuur-Orrido-di-Bellanox.jpg

Het bijzondere is dat je via een aantal loopbruggen de kloof en de imponerende watervallen kunt bezichtigen. Je hoort en ziet het donderende water en de afgesleten gladde rotsen en grotten. ‘s Avonds wordt de Orrido op bijzondere wijze verlicht.

Van oorsprong een klein watervalletje dat over de rand van een rots het Comomeer in stroomde, heeft deze bergrivier gedurende 15 miljoen jaar een diepe gleuf gegraven in de voet van de bergwand tussen Taceno en Bellan. De waterval heeft zich inmiddels teruggetrokken in de nauwe en indrukwekkende ravijn.

De waterkracht werd in de afgelopen eeuwen gebruikt in de ijzer- en leerindustrie en tot voor kort nog in de zijde-spinnerijen. Tegenwoordig wordt er nog elektriciteit mee opgewekt. Rond de kloof zijn enkele attracties voor kinderen te zien, waaronder enkele indrukwekkende replica’s van dinosaurussen.

Openingstijden:
Dagelijks geopend
• Van april tot en met juni: van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.30 tot 19.00 uur.
• Van juli tot en met september: van 10 tot 13 uur en van 14.30 tot 19.00 uur. Avondopening van 20.45 tot 22.00 uur. De kloof is dan mooi verlicht!
• Van oktober tot en met maart: alleen geopend op zaterdag en zondag en tijdens vakanties van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen:
€ 4,00 voor volwassenen
€ 3,00 voor kinderen tot 14 jaar en voor senioren van 60 jaar en ouder

Orrido di Bellano

Pin It on Pinterest

Share This