Biologische markten bij het Comomeer

Op een aantal plaatsen rond het Comomeer vinden tijdens het voorjaar en de zomer biologische markten plaats, waar je terecht kan voor vers fruit en groente, kaas, vlees, brood, olijfolie en wijn uit de omgeving van het Comomeer.
Comomeer_markt-cortobio-1.jpg
CortoBio
Een fijne biologische markt is CortoBio in het Parco dei Comboniani Rebbio. Boodschappen doen is hier elke zaterdagochtend weer een verrassing. Wat voor lekkers hebben de boeren nu weer van hun land gehaald? Het aanbod wisselt niet alleen per seizoen maar ook per oogst. Als een van de boeren die week net verse abrikozen heeft geplukt, word je verwelkomd door manden vol van dit sappige fruit. Er zijn ook verschillende soorten kaas, vlees, brood, olijfolie en wijn te koop, net als zaden voor je eigen moestuin en vrolijk gekleurde bloemen. Heerlijk om in te slaan voor een picknick in het park of voor een kleurrijk ontbijt of gezonde lunch!

Mercato del Biologico
In het schilderachtige Bellagio is de biologische markt Mercato del Biologico een aanrader. Deze markt wordt op verschillende data in juli en augustus georganiseerd aan de oevers van het meer. De kraampjes bieden verse groente, fruit en andere producten van het land rondom het meer.

Comomeer_markt-biologisch-1a.jpg