Antiekmarkten en kunstmarkten bij het Comomeer

Antiek- en brocanteliefhebbers kunnen hun hart ophalen in en om Como. Elke eerste zaterdag van de maand is er een antiekmarkt op het Piazza San Fedele.
Comomeer_markt-antiek-1a.jpg
Elke laatste zaterdag van de maand (behalve in januari en augustus) vind je kraampjes vol antiek, brocante en curiosa op en om het Piazza Ferretta. Het Piazza San Fedele is alle andere zaterdagen het toneel van een nijverheidsmarkt.
De derde zondag van de maand (behalve in augustus en december) slingeren kraampjes vol antiek van de Porta Torre naar de Porta San Vitale. Op deze dag kun je ook in Iseo terecht voor een antiekmarkt, die wordt gehouden op het centrale piazza en langs de oevers van het Iseomeer.

Rommelmarkt

De reizende vlooienmarkt Pulci e non solo strijkt elke eerste en derde zondag van de maand neer in Corsico. De tweede zondag van de maand kun je terecht in Buccinasco, de vierde en de vijfde zondag van de maand is San Donato Milanese aan de beurt. Er zijn steeds zo’n tweehonderd kraampjes vol brocante, antiek en curiosa, waarbij de collectie tussen de verschillende markten in steeds wordt aangevuld met nieuwe stukken.

Kunstmarkt

Ook de moeite waard is de Mostra Mercato Artigianato die elk jaar in oktober wordt gehouden in Erba, met jonge kunstenaars die ter plekke demonstreren wat hun handen kunnen maken van hout, steen, klei, stof en andere materialen. In Lurago d’Erba is het elke eerste zondag van de maand feest, tijdens Mauacha. Mauacha staat voor Mercatino dell’Artigianato dell’Usato, dell’Antico, del Collezionista, dell’Hobbista e dell’Agricoltura. Voor ieder wat wils dus, met biologische producten, antiek, kunstnijverheid, tweedehands spullen en creaties van lokale hobbyisten.

Comomeer_Mostra-Mercato-Artigianato-.jpg
 

Citypasses.eu

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Vind, vergelijk en koop stadspassen & kortingskaarten voor uw voordelige stedentrip!

Voordelige stedenpassen