Ontdek het Comomeer in een dag

Het Comomeer in een dag verkennen, het kan! Al raden wij natuurlijk aan toch wat langer te blijven… er is hier zoveel te zien! Maar ben je toevallig op pad langs de Italiaanse meren, of op doorreis naar een zuidelijkere bestemming, dan is een dagje aan het Comomeer een mooie kennismaking. Wedden dat je net als wij daarna nog vaak terug zult keren?

Comomeer_handige-24hrs.jpg

Als je slechts een paar dagen in het Italiaanse merengebied bent, moet je minimaal één dag besteden aan het verkennen van het Comomeer. De wegen rond het meer zijn bochtig en smal, dus veerboten zijn sterk aanbevolen voor je ontdekkingstocht.

Villa Carlotta: dichtbij de ferry stop in Cadenabbia ligt Villa Carlotta, één van de mooiste villa’s aan het meer. Het blinkt uit in pracht en praal en heeft één van de meest weelderige tuinen, waar je je in een vervlogen tijdperk waant. De tuinen zijn misschien nog wel mooier dan de villa zelf.

Bellagio

Het is moeilijk om niet te Bellagio houden. Het is al lang ‘de parel van het Comomeer’ en die beschrijving past perfect: het is compact, mooi en foutloos. Het dorp ligt geïsoleerd op een smalle punt van land in het midden van de omgekeerde Y-vorm van het meer. De restaurants langs de waterkant zijn charmant, maar niet het beste en vaak te duur. Het loont de moeite om de steile steegjes te verkennen. Probeer Ristorante Bilacus aan de Via Serbelloni, met een prachtig terras met uitzicht over het dorp, waar je een pappardelle met wilde paddestoelen proeft.

Varenna: na het verkennen van Bellagio neem je de veerboot naar Varenna, aan de oostelijke oever van het meer. Varenna is zeker zo mooi als Bellagio, maar wordt minder vaak bezocht. Het is net alsof het dorp zo omhoog is geschoten uit het meer, zoals de pastelkleurige huisjes zich vasthouden aan de rotswand. Als je je auto hebt gebracht aan boord, kun je nog even een korte rit maken naar het nabijgelegen 13e eeuwse Castello di Vezio, waar je geniet van een panoramisch uitzicht op het meer.

Cadenabbia: neem de veerboot terug naar Cadenabbia en sluit je dag af met een diner op het meer bij Cucina della Marianna, waar het menu dagelijks van thema verandert (vegetariërs zullen genieten van donderdag, van het thema ‘Tuinen’). Geniet van het uitzicht op de lichten aan de overkant van het water in Bellagio – en van de capriolen die de obers uit moeten halen om je bord veilig de straat over te krijgen.

Citypasses.eu

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Vind, vergelijk en koop stadspassen & kortingskaarten voor uw voordelige stedentrip!

Voordelige stedenpassen