Kamperen bij het Comomeer

Italiƫ is misschien wel een van de meest geliefde vakantielanden waar Nederlanders en Belgen graag naar toe op vakantie gaan. De combinatie van hoge bergen, prachtige meren, een aangename temperatuur en de gezelligheid en charme van het land zelf, zorgen ervoor dat het een aantrekkelijk vakantieoord is voor jong en oud. Zeker het Gardameer is erg geliefd en er zijn dan ook volop campings bij het Gardameer te vinden. Een ander bekend meer in noord-Italiƫ is het Comomeer.

Romantisch meer

Het Comomeer is vooral een romantisch meer. Het is met name bekend geworden vanwege de diepte van het meer. Het diepste punt van het Comomeer is namelijk 410 meter. Hoewel het Comomeer kleiner is dan het Gardameer, heeft het bijvoorbeeld wel weer de langste kustlijn vanwege de Y-vorm van het meer. Qua natuur en bezienswaardigheden doet het Comomeer niet onder voor het Gardameer en daarom is het ook zeker aan te raden om een vakantie te boeken bij dit prachtige meer!

Campingnavigator

Campingnavigator is al meer dan 30 jaar toonaangevend op de Nederlandse kampeermarkt. Het is uitgegroeid tot een Europees online platform met ruim 7.900 campings. Campingnavigator verbindt kampeerders en campings bij het vinden van de ideale kampeerlocatie en accommodatie, ook bij het Comomeer! Bekijk het aanbod bij het Comomeer.

Comomeer_comomeer.jpg

Kamperen aan het Comomeer

Er zijn verschillende campings te boeken waar je kunt verblijven tijdens je kampeervakantie aan het Comomeer. Boek bijvoorbeeld een campingplaats bij camping Le Vele in Domaso. Andere campings zijn onder andere camping Deserto en camping Gardenia. De meeste campings aan het Comomeer kun je vinden bij de plaatsjes Domaso, Dongo en Sorico. Je kunt een eenvoudige campingplaats reserveren, maar een vijf sterren camping is ook mogelijk! Bekijk ook campings aan het Gardameer, dat zeker ook de moeite waard is.

Kampeertips voor het Comomeer

Wanneer je een camping boekt aan het Comomeer, houd er dan rekening mee dat veel campings kindvriendelijk zijn. Wanneer je wat ouder bent, of je hebt behoefte aan rust, dan kun je het beste een iets rustigere camping boeken. Senioren kunnen daarnaast soms een bepaalde korting krijgen wanneer ze wel een kindvriendelijke camping boeken. De campings rondom het Comomeer zijn meestal niet zo groot en massaal als de campings bij het Gardameer, maar ze hebben wel vaak grote staanplaatsen.