Misdaad aan het Comomeer

Een beroepsdief, de ‘pianist’ wegens zijn lange en slanke vingers, hoopt op het feest van Driekoningenavond een portefeuille, een uurwerk of zelfs een Vespa te kunnen stelen. Bij een verlaten woning ziet hij de affiche: ‘Vleugel te koop’. 
Comomeer_boeken_Vitali_vleugel.jpg

Hij dringt het onbewoonde huis binnen, maar er is niets te stelen behalve de vleugelpiano. Hij heeft er echter een verrassende ontmoeting met een oude vrouw, die hem inwijdt in de geheimen van het pianospel. Bij het verlaten van de woning wordt hij betrapt en gearresteerd door de brigadier.

De roman baadt in een magisch-realistische sfeer, die verband houdt met het Driekoningenfeest, een soort carnaval waar de grens vervaagt tussen wat mag en wat niet mag. De personages worden mooi getekend: de onhandige ‘pianist’ die in feite geen kwade jongen is, de achterlijke brigadier en zijn superieur, de sergeant, die hij altijd moet laten winnen bij het kaartspel.

Andrea Vitali werd in 1956 in Bellano aan het Comomeer geboren. Hij werkt er als arts. Hij schrijft romans en verhalen waarin zijn geboortestad centraal staat.

Vleugel te koop
Andrea Vitali
Serena Libri, 2011
ISBN 9789076270661
€ 26,25