1. Home
  2. boeken
  3. Een betoverende ontmoeting

Een betoverende ontmoeting

‘Een betoverende ontmoeting’ van Isabelle Broom is een deel in de serie ‘Ticket naar de liefde’, verhalen die overal ter wereld afspelen. Dit deel heeft het Comomeer als hoofdpersonage, naast de twee vrouwelijke hoofdpersonen waar het hele verhaal om draait. En nu niet onder de zomerzon met veel toeristen maar heel origineel in de rustige maar zeer sfeervolle periode rond kerst en oud en nieuw.

isabelle broom 1

De Engelse Taggie (Agatha) heeft een nare relatiebreuk achter de rug en is ‘gevlucht’. Ze heeft een baan aangenomen in hotel Casa Alta aan het Comomeer waar ze verantwoordelijk is voor het organiseren van evenementen en het rondleiden van groepen toeristen, want ook in de winter trekt dit prachtige gebied bezoekers.

De tweede hoofdpersoon is Lucy, verpleegkundige in een ziekenhuis. Zij heeft net een nieuwe relatie en trakteert haar vriend op een kerstvakantie aan het Comomeer. Maar er is eigenlijk een derde hoofdpersonage en dat is het Comomeer in al haar pracht en glorie. Maar wat hebben de twee vrouwen gemeen en waarom het Comomeer?.

Zonder te veel van de plot te verklappen, beide vrouwen kwamen als kind al met hun ouders vakantie vieren aan dit prachtige meer. Het Comomeer sijpelt door het hele verhaal heen. Er zijn regelmatig beschrijvingen van de prachtige natuur, de hotels, de tuinen, de mooie huizen en natuurlijk wordt George Clooney, die een huis heeft aan het meer een paar keer genoemd. Het lieflijke Bellagio wordt regelmatig bezocht en ook de stad Como zelf speelt een rol.

De twee vrouwen hebben om en om een hoofdstuk die niet meer dan drie of vier pagina’s beslaat wat heerlijk doorleest. Halverwege het boek kruisen de verhalen van de twee vrouwen en wordt al snel duidelijk hoe een en ander in elkaar steekt.

De titel kan je op twee manieren uitleggend. In het verhaal ontmoeten de verschillende personages elkaar en blijken hun levens op een bepaalde manier verbonden te zijn, maar de personages ontmoeten ook opnieuw het wonderschone Comomeer waar oude herinneringen terugkomen en nieuwe herinneringen worden gemaakt.

De plot is verrassend en zit knap in elkaar, de opbouw, wisselende hoofdstukken die halverwege kruisen is origineel maar hier en daar is het verhaal ook doorzichtig en weet je soms al snel wat er gaat komen maar dat hoort nu eenmaal bij dit genre. Het verhaal leest heerlijk en makkelijk weg en door de korte hoofdstukken blijf je doorlezen. Ook omdat je natuurlijk wil weten hoe het afloopt.

Een ding is duidelijk, als je het boek uit hebt, wil je meteen afreizen naar het prachtige Comomeer!

‘Een fris, romantisch verhaal op een sprankelende vakantiebestemming.’ – Sunday Mirror

Isabelle Broom studeerde Media Arts in Londen en werkte twaalf jaar voor het tijdschrift Heat. Ze woont in Suffolk met haar hondje maar is altijd op zoek naar locaties voor haar escapistische romans. Isabelle Broom won de Best Contemporary Novel Award.

Ticket naar de liefde – Een betoverende ontmoeting
Isabelle Broom
Park Uitgevers – Oceaan, 2022
ISBN 9789046830215
€ 20,99 (paperback)
€ 12,99 (ebook)
€ 12,99 (luisterboek)