De Italiaanse dochter

Reis met De Italiaanse dochter mee van Londen naar Milaan en het Comomeer. Londen is de woonplaats van Lily, de hoofdpersoon, in Milaan speelt het beroemde theater La Scala een belangrijke rol, en een wijngaard in het achterland van het Comomeer is ook een bijzondere plek waar een groot deel van het verhaal zich afspeelt.

‘De Italiaanse dochter’ van Soraya Lane is deel 1 in de nieuwe achtdelige serie ‘De verloren dochters’. Het volgt zeven dochters, beschrijft zeven liefdes en elke dochter heeft een geheim. De dochters zijn geen zussen maar het geheim is wel hun verbindende factor. In elk deel reist de lezer naar een prachtige plek ergens op de wereld. In deel 1 zijn dat dus Londen, Milaan en het Comomeer. Een beproeft concept zoals we zagen bij de succesvolle serie ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley.

italiaanse dochter 2a

Lily is een jonge Engelse wijnmaker die het vak van haar vader heeft geleerd. Haar vader is overleden en Lily heeft als missie zijn nagedachtenis eer aan te doen door zich verder te bekwamen in het vak. Daarom reist ze naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich er meteen thuis en het leven op het Italiaanse platteland past haar als een jas. Niet in de laatste plaats speelt de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio hier een grote rol in.

In Londen heeft Lily vlak voor haar vertrek naar Italië ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Logisch dus dat Lily zich afvraagt of het toeval is dat ze hier beland is of dat het haar lot is?

Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio intenser worden, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Stukje bij beetje ontdekt Lily het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam het bakkerij-imperium van zijn familie. Hun liefde zal uiteindelijk de familie verscheuren.

Het verhaal leest als een film en springt heen en weer tussen heden en verleden. Die sprongetjes en de soepele en beeldende schrijfstijl van Lane nodigen uit om door te blijven lezen. De hoofdstukken in het heden heten eenvoudig ‘heden’. De hoofdstukken die in het verleden spelen hebben als titel een plaatsnaam en een jaartal. Het boek begint met de proloog ‘Het Comomeer 1946’ en weet je nieuwsgierigheid te wekken.

Het verrassende einde laat je even verbijsterd en verrast achter maar doet je meteen uitkijken naar het volgende deel. Daarnaast geeft Lane een mooi en interessant tijdsbeeld van het Italië tussen de twee wereldoorlogen waar het fascisme opkomt en de levens van velen beïnvloedt.

Soraya Lane maakte haar droom waar en is fulltime auteur. Ze woont met haar man en twee zoontjes op een kleine boerderij in Nieuw Zeeland, waar ze vanaf haar bureau uitkijkt over een weiland waar hun paarden staan te grazen.

Deel 2, De Cubaanse dochter, verschijnt eind juni 2023.

De Italiaanse dochter
Soraya Lane
Oceaan, 2023
ISBN 9789046830536
€ 17,99 (paperback)
€ 11,99 (ebook)