Het Oorlogsmonument, een indrukwekkend bouwwerk in Como

Het Oorlogsmonument, ofwel het monument voor de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog, domineert de boulevard van Como langs het Comomeer. De toren van 33 meter hoogte is gegraveerd met de namen van 650 slachtoffers uit Como die zijn gevallen in WO I.
Comomeer_monumenten---oorlogk.jpg
Het Monumento ai Caduti is naast de namen ook gegraveerd met citaten. Vooral die aan de achterkant, aan de meerzijde, maakt indruk: ‘Vannacht slapen we in Triëst of in de hemel met de helden’. Het citaat is afkomstig van de Italiaanse futurist Antonio Sant’Elia, die werd gedood tijdens gevechten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het ontwerp is gebaseerd op een schets van Sant’Elia zelf, die in zijn ontwerpen uitblonk in moderniteit, dynamiek en snelheid. De meeste van zijn ontwerpen werden nooit gebouwd, maar zijn futuristische visie heeft veel architecten beïnvloed. Gemaakt van Serizzo graniet en Nabresina marmer heeft het monument een glad oppervlak, dat is gepolijst als een spiegel. Het monument is bedekt met Anzola dioride en Alzo granietmonoliet en weegt rond de 40.000 kilo.

Monumento ai caduti

Citypasses.eu

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Vind, vergelijk en koop stadspassen & kortingskaarten voor uw voordelige stedentrip!

Voordelige stedenpassen