Het monument voor de Europese Verzetsbeweging in Como

Het monument voor de Europese Verzetsbeweging in Como kost wat tijd om te bekijken. Het maakt niet uit op welk moment van de dag je hier komt, altijd strekken onheilspellende schaduwen zich toepasselijk uit over het monument. Het is gewijd aan de vele Europeanen die zijn gedood in de strijd – er zijn stenen te zien uit de nazi-vernietigingskampen en de tragedie van Hiroshima.
Comomeer_monumenten--verzet.jpg
Het eenvoudige monument (Monumento alla Resistenza Europea) werd ontworpen door de Milanese beeldhouwer Gianni Colombo en ingehuldigd in 1983. Langs de paden naar het midden van het monument staan citaten van de slachtoffers uit verschillende landen. Het zijn passages van brieven, geschreven door de helden van het verzet en vereeuwigd op grote metalen platen.

Een indrukwekkend monument dat de verschrikkingen van de oorlog heel dichtbij brengt. De symbolische trappen, moeilijk te lopen, die omhoog leiden naar de brieven creƫren sterke emotionele impact. Er is ook een glazen kolom te zien, met stenen afkomstig uit concentratiekampen en uit Hiroshima.

Citypasses.eu

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Vind, vergelijk en koop stadspassen & kortingskaarten voor uw voordelige stedentrip!

Voordelige stedenpassen