1. Home
  2. agenda
  3. Agenda Mei

Agenda Mei

De meimaand is samen met juni een van de mooiste maanden om het Comomeer te bezoeken. Planten en bloemen staan in bloei en de temperatuur is meestal heerlijk. In de Agenda van mei zien we dan ook de eerste evenementen en festivals die zich in de openlucht afspelen.

Markt

Elke dag van de week kun je bij het Comomeer een van de gezellige markten bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Comomeer!

Evenementen & Festivals

Dag van de Arbeid
De Dag van de Arbeid (Festa del Lavor) op 1 mei is in Italië een vrije dag. Dat betekent veel winkels die dicht zijn, zondagsregeling voor het openbaar vervoer en veel demonstraties en politieke bijeenkomsten. Het betekent vaak ook feest, met tal van concerten en festiviteiten.

Expositie Miniartextil
Miniartextil in Villa Olmo in Como toont jaarlijks enkele tentoonstellingen van hedendaagse kunst die de beste internationale artistieke producties op het gebied van Textile Art of Fiber Art laten zien. Werken van internationaal bekende kunstenaars worden tentoongesteld. De kunstwerken zijn gemaakt van materialen zoals koper, zijde, ijzer, licht, wol en glas.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este
De Concorso d’Eleganza Villa d’Este is een van de belangrijkste evenementen op het gebied van historische auto’s. Het is een traditioneel evenement dat voor het eerst in 1929 is georganiseerd. Elk jaar worden er verbeteringen doorgevoerd om het evenement te optimaliseren, zo is er geïnvesteerd in de prachtige omgeving, de onberispelijke gastvrijheid, de internationale pers en televisie en natuurlijk de elegantie, originaliteit en de staat van de kostbare auto’s die deelnemen. In 2023 is het evenement op 19, 20 en 21 23 mei bij Villa d’Este in Cernobbio. Meer informatie op de website van het Concorso.