1. Home
  2. agenda
  3. Agenda Januari

Agenda Januari

Januari is een rustige wintermaand bij het Comomeer. Het nieuwe jaar begint in enkele plaatsen met een nieuwjaarsduik. Kerstmarkten beleven hun laatste week. Wintersporters kunnen hun hart ophalen in de sneeuw op de bergen in de omgeving van het Comomeer en op 5januari start de winter-uitverkoop in Italië. In onze Agenda van Februari vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Comomeer. 

Evenementen & Festivals

Nieuwjaar
Het nieuwe jaar wordt ook in veel stadjes bij het Comomeer traditiegetrouw ingezet met feest en vuurwerk. Op 1 januari zijn er in enkele plaatsen nieuwjaarsduiken. Op 1 januari wordt in de basiliek San Nicolò in Lecco het jaarlijkse concert georganiseerd door Harmonia Gentium. Het concert begint om 21.00 uur. Entree gratis.

La Befana
De Italiaanse kinderen worden in de nacht van 5 op 6 januari verwend door la Befana, een oude heks die op haar bezemsteel cadeautjes en snoep uitdeelt aan alle kleintjes die braaf zijn geweest. Wie te vaak stout was, krijgt slechts wat as en kolen. In Como en Lecco zijn er 6 januari festiviteiten waarbij kinderen La Befana ook kunnen begroeten. Via deze link lees je meer over La Befana.

befana

Driekoningen
Bij het Comomeer wordt het feest van Driekoningen ook gevierd, onder andere in Varenna.

La Pesa Vegia
La Pesa Vegia is een traditioneel feest dat al 400 jaar gevierd wordt in Bellano. Om 12.00 uur begint het evenement, waarbij restaurants in Bellano traditionele menu’s aanbieden. Om 15.00 uur starten verschillende activiteiten, waaronder de levende kerststal en het kasteel van koning Erode. Om 16.30 uur wordt een middeleeuws duel opgevoerd en om 20.00 uur begint een concert. Men kan het stadje bezichtigen met een trein die door de straten van Bellano gaat vanaf 21.30 uur. De rest van de avond wordt gefeest in middeleeuwse sfeer en de avond wordt afgesloten met een groot vuurwerk bij de haven.

Saldi! Uitverkoop in Italië
Donderdag 5 januari 2023 start de grote uitverkoop in Italië! Vanaf die dag kun je in winkels, boetiekjes en outlet centra in Toscane twee maanden lang (merk)kleding kopen met kortingen die kunnen oplopen tot 70%! In Italië gelden wettelijke regels voor de uitverkoop. Zo is de officiële start van de winteruitverkoop, i saldi inverno, op de eerste donderdag van januari. De uitverkoop mag maximaal 60 dagen duren (dit jaar tot en met 5 maart) en bij de afgeprijsde artikelen moeten zowel de originele prijs als de korting, lo sconto, duidelijk vermeld staan.

Citypasses.eu

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Vind, vergelijk en koop stadspassen & kortingskaarten voor uw voordelige stedentrip!

Voordelige stedenpassen