1. Home
  2. agenda
  3. Agenda Februari

Agenda Februari

Carnaval wordt ook bij het Comomeer gevierd. Romantici komen deze maand aan hun trekken op 14 februari, Valentijnsdag. In februari kun je in Italië ook nog profiteren van de winteruitverkoop bij veel winkels. In onze Agenda van februari vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Comomeer.

Evenementen & Festivals

Saldi! Uitverkoop in Italië
Donderdag 5 januari 2023 start de grote uitverkoop in Italië! Vanaf die dag kun je in winkels, boetiekjes en outlet centra in Italië twee maanden lang (merk)kleding kopen met kortingen die kunnen oplopen tot 70%! In Italië gelden wettelijke regels voor de uitverkoop. Zo is de officiële start van de winteruitverkoop, i saldi inverno, op de eerste donderdag van januari. De uitverkoop mag maximaal 60 dagen duren (dit jaar tot en met 5 maart) en bij de afgeprijsde artikelen moeten zowel de originele prijs als de korting, lo sconto, duidelijk vermeld staan.

Carnaval
Carnaval 2024 vindt plaats van vrijdag 9 februari tot en met dinsdag 14 februari 2024. Ook in diverse steden rond het Comomeer wordt dat uitgebreid gevierd. Liefhebbers kunnen hier genieten van kleurrijke kostuums, optochten, muziek en feesten op straat. Een belangrijk onderdeel van het feest is voor de Italianen eten. In diverse plaatsen bij het Comomeer zijn er gratis spaghetti, macaroni, gnocchi, polenta en allerlei zoete lekkernijen voor de feestgangers.

Binnenkort meer over alle evenementen en festivals in februari 2024!

comomeer carnaval