1. Home
  2. agenda
  3. Agenda April

Agenda April

In april komt het seizoen echt op gang bij het Comomeer. De weekmarkten zien we overal weer verschijnen. Ook antiek- en vintagemarkten gaan weer van start. Het mountainbike-seizoen begint met een aantal wedstrijden. En de eerste evenementen worden georganiseerd, op sportgebied en op culinair gebied. In onze Agenda van april vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Comomeer.

Markt

Elke dag van de week kun je bij het Comomeer een van de gezellige markten bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Comomeer!

Evenementen & Festivals

Camelie sul Lario
In april staan de camelia’s bij het Comomeer prachtig in bloei. In het begin van de maand heb je de kans om de bloemen te bewonderen in de tuinen van Villa Carlotta in Tremezzo (2 april), Villa Melzi in Bellagio (2 april) en Villa Cipressi en Villa Monastero (2 april) in Varenna. In Palazzo Gallio in Gravedona is in het weekend van 22 en 23 april een tentoonstelling te zien met camelia’s als onderwerp.

Paasmarkt Como
De Fiera del Giovedì Santo, van donderdag 6 april tot en met zondag 9 april 2023, is een kleurrijke markt in het historisch centrum van Como. Van de donderdag voor Pasen (Witte Donderdag) tot en met Paaszondag. De hoofdrol is weggelegd voor chocolade, met veel paaseieren, van mini-eitjes tot reuzeneieren. Daarnaast zijn er veel andere dolci te koop, net als handgemaakte producten voor Pasen. Dit evenement biedt bezoekers een kans om de gastronomische en ambachtelijke cultuur bij het Comomeer te ontdekken.

Exposities

Miniartextil in Villa Olmo in Como toont jaarlijks enkele tentoonstellingen van hedendaagse kunst die de beste internationale artistieke producties op het gebied van Textile Art of Fiber Art laten zien. Werken van internationaal bekende kunstenaars worden tentoongesteld. De kunstwerken zijn gemaakt van materialen zoals koper, zijde, ijzer, wol en glas.