Wandelingen rond het Comomeer

Er zijn tal van wandelingen te maken rond het Comomeer, of je nu een rustige wandeling wilt maken door een paar van de schilderachtige dorpjes of de uitdaging opzoekt in de bergen. Brochures met wandelingen zijn overal in de regio te krijgen.

Comomeer_sport---wandelen.jpg
Eén van de populaire wandelingen, die hier en daar wel heel steil kan zijn, is de route naar de kapel van San Martino achter Cadenabbia / Griante. De uitzichten hier zijn spectaculair.
De wandeling naar Monte di Tremezzo (1700 meter) is een beetje een uitdaging, maar het prachtige uitzicht is een mooie beloning. Wees voorbereid op een hele dag lopen en een doorsteekje door een tunnel, dwars door de klif (zaklamp mee!). De afdaling is gemakkelijker: via een oude militaire weg vanaf de top tot aan de hellingen van Argegno. Je kunt met de kabelbaan hiervandaan verder afdalen, mocht je daar behoefte aan hebben.
Vanuit Varenna is er is een goed bewegwijzerde wandeling die leidt naar een verwoest middeleeuwse kasteel, vlak boven het plaatsje. Hiervandaan kun je verder wandelen door bossen en een olijfboomgaard, naar de kortste rivier in Italië: Fiumelatte. Deze stroomt uit een grot een paar honderd meter boven het dorp met dezelfde naam en er staat alleen van maart tot oktober water in.
Een mooie wandeling voor gezinnen is die naar de ‘Rogolone’, een grote oude boom in de bossen in Grandola Ed Uniti. Vanuit Menaggio kom je er door de borden te volgen naar Porlezza. Zodra je Croce voorbij bent aan de top van de heuvel, is Grandola Ed Uniti het volgende dorp aan je rechterhand. Neem deze afslag en ga bij de splitsing naar links. Volg de weg omhoog tot aan een school en het gemeentehuis. Hier kun je parkeren, om verder de route te volgen, aangegeven in bruin. De wandeling naar de boom duurt ongeveer 40 minuten en leidt je langs een aantal prachtig uitzichten op de omliggende bergen en de vallei.
Kijk voor routebeschrijvingen van andere wandelingen rond het meer op: www.walkingenglishman.com/italy.htm

Citypasses.eu

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Citypasses.eu maakt uw stedentrip extra voordelig

Vind, vergelijk en koop stadspassen & kortingskaarten voor uw voordelige stedentrip!

Voordelige stedenpassen