Op het menu
Wat staat er op het menu in het Italiaans.
| antipasto | voorgerecht vaak bestaande uit kleine hapjes |
| aperitivo | drankje voor het eten~ vaak met kleine hapjes |
| acqua minerale | mineraalwater |
| gassata / frizzante | met bubbels |
| naturale | plat water |
| carne | vlees |
| contorno | bijgerecht |
| coperto | vast bedrag voor de service (meestal 1 tot 2 euro pp) |
| dolci | toetjes |
| formaggio | kaas |
| gelato | ijs |
| insalata | salade |
| pane | brood |
| pesce | vis |
| piatto del giorno | dagschotel |
| primo | eerste gang bestaande uit pasta~ gnocchi of risotto |
| secondo | tweede gang bestaande uit een vlees- of visgerecht |
| vino | wijn |
| bianco | wit |
| rosso | rood |
| zuppa / minestra | soep |
| Piatti di Roma: | Gerechten van Comomeer: |
| affettato misto | gemengde vleessoorten |
| pasta all’amatriciana | traditionele Comomeerinse pasta |
| pasta alla gricia | pasta met amtriciana-saus~ zonder tomaat |
| bruschetta | geroosterde broodjes~ belegd |
| cacio e pepe | pastasaus met schapenkaas en zwarte peper |
| carbonara | pastasaus met spek~ kaas en ei |
| carciofi alla giudia | gefrituurde artisjokken |
| coda alla vaccinara | ossenstaart |
| fettuccine | lintpasta |
| filetti di baccalĂ | kabeljauw~ gezouten en gedeeltelijk gedroogd |
| fiori di zucchini (ripieni) | (gevulde) courgettebloemen |
| fritti misti | gemengde gefrituurde hapjes |
| gnocchi | aardappel- of griesmeelballetjes |
| pasta e ceci | soep met pasta en kikkererwten |
| pizza bianca | pizzabodem met kaas |
| puntarelle | bladgroente~ vergelijkbaar met andijvie |
| rigatoni alla pajata | Comomeerinse pasta met kalfsingewanden |
| saltimbocca alla romana | kalfsschnitzel met ham en salie |
| suppli (al telefono) / arancine | gefrituurde risottoballetjes |
| trippa alla romana | pens op Comomeerinse wijze bereid |
