www.comomeer-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
comomeer-lago di comovarenna-comomeerComomeer-lago di como

Miascia - broodpudding met fruit

Miascia komt uit het binnenland rond het Comomeer, waar het ook bekend is als turta del paisan (boerengebak) Deze versie - eerder een pudding dan een gebak - wordt op smaak gebracht met rozemarijn, wat ongewoon is voor een zoet gerecht.

IngrediŽnten (voor 6-8 personen):

50 g rozijnen ♦†200 g stevig wit boerenbrood, korsten verwijderd 1 3/4 dl volle melk ♦†70 g fijne kristalsuiker + 2 eetl. extra om te bestrooien ♦†geraspte schil van 1 citroen ♦†3 eieren, losgeklopt
1 eetl. fijngehakte rozemarijnnaalden ♦†2 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne schijfjes ♦†2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in schijfjes†♦†125 g pitloze blauwe druiven†♦†boter om de schaal in te vetten
1 eetl. extra vergine olijfolie om over de bovenkant te sprenkelen.

Comomeer_miascia

Bereidingswijze:
Laat de rozijnen een half uur in heet water wellen. Maal het brood in een keukenmachine tot grof kruim en stort dit in een kom. Giet de melk erover, meng goed en laat het brood 10 minuten weken.

Voeg 70 g suiker, de citroenrasp, eieren en rozemarijn toe en klop alles goed door elkaar. Meng de uitgelekte rozijnen, peren- en appelschijfjes en druiven erdoor en stort het geheel in een met boter ingevette ovenschaal van 28 cm doorsnee.

Comomeer_miascia

Sprenkel de olijfolie over de broodschotel en bestrooi met de overgebleven 2 eetlepels suiker. Bak het gerecht 1 uur in de tot 180įC verhitte oven tot peer en appel gaar zijn en de bovenkant licht gekleurd is. Serveer hem warm of op kamertemperatuur.

Dit recept staat in†De smaken van ItaliŽ van Claudia Roden†op onze pagina boeken en kookboeken over het Comomeer.

Comomeer_Boeken_Smaken_van_Italie_Claudia_RodenDe smaken van ItaliŽ
Claudia Roden
Fontaine Uitgevers B.V., 2014
ISBN 9789059565470
Ä39,95



Bestel De smaken van ItaliŽ bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Lake Como by Yann Arthus-Bertrand

Lake Como seen by Yann Arthus-Bertrand, een prachtige film over het Comomeer in ItaliŽ.