www.comomeer-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
comomeer-lago di comoComomeer-lago di comovarenna-comomeer

Recept: Risotto à la Como

Deze risotto met baarsfilet is een echte topper die je weer doet terug verlangen naar je vakantie bij het Comomeer...

Comomeer_recept---risotto.jpgRisotto ŗ la Como - voor 4 personen

IngrediŽnten:

††† 350 g risottorijst
††† 16 baarsfilets (15 g per stuk)
††† 50 g wortel - schoongemaakt
††† 30 g bleekselderij - schoongemaakt
††† 1 sjalot
††† groentebouillon
††† salie
††† droge witte wijn
††† boter
††† extravergine olijfolie
††† zout
††† zwarte peper

Bereiding: 35 minuten

Hak de wortel, de bleekselderij en de sjalot grof en fruit ze 3 minuten met een klontje boter en 2 el olie in een pan. Verwijder de huid van 4 visfilets, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Roer en bak ze kort mee.

Voeg de rijst toe en bak hem 1 minuut. Blus af met een half glas wijn en laat de alcohol verdampen. Kook de rijst vervolgens in 17-18 minuten gaar door geleidelijk 1 l kokende bouillon toe te voegen.

Verhit 5 minuten voordat de rijst gaar is 50 g boter met 8 blaadjes salie in een koekenpan. Bak hierin de 12 overgebleven filets 2Ĺ minuut per kant. Zout en peper ze en leg er 8 apart. Verkruimel de resterende filets en voeg ze samen met hun bakvocht toe aan de risotto.

Roer vluchtig zodat de vis zich met de risotto vermengt. Verdeel de risotto over 4 borden. Maak elk bord af met 2 baarsfilets en 2 blaadjes salie en serveer meteen.

Dit artikel is afkomstig uit La Cucina Italiana 2010.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Lake Como by Yann Arthus-Bertrand

Lake Como seen by Yann Arthus-Bertrand, een prachtige film over het Comomeer in ItaliŽ.